26 December 2010

ayahku bermain sudoku


Cuti sekolah nie keje aku dgn adik2 yg len men sudoku jer time bosan2...dah xtau nk wat pe lg time cuti nie..men sudoku jer la..konon nak menjana minda...hahaha..poyo jer...kat umah nie ade 3 buah buku sudoku...sebuah buku aku thun 2008 time masuk uum...time tue la bru first time aku men sudoku..aku beli buku tue sbb nk hilangkan bosan time duk uum..yela..sem 1 kn xde la byk asgment sgt time tue..tue yg aku beli tp smpai skrg xhbs2 lagi..dlm proses menghabiskan nie...

Hari jumaat yg lepas, for the first time ayah aku men sudoku..hahaha...before nie die asyik tgk anak2 nyer jer yg men jd mlm tue die pun dtg la bilik aku then tibe2 nk men sudoku pdhal pagi tue kami pnt sgt2 wat persiapan pertunangan akk aku..semua org plk nk tido dh tp die tetibe plk nk men..so aku suh ayah aku wat level 3 dlu for the beginner..hahaha..org patot nyer level 1 tp level 1 n 2 dh hbs aku men..tggal level 3,4,5 jer...ayah aku men sampai 4 org kene ajar die..hahaha....susah tol nk phm2..hihi..lawak tol...tp yg bgus nyer ayah aku wat sampai hbs...congratz la papa...after nie boleh la die berlagak reti wat..hihihi..mama plak ckp kat ktorg pe kejadah nyer ko men sudoku nie..hahaha...mama xtau sudoku nie boleh mentajamkn minda kite..mengajar kite berfikir...nie aku nk tnjukkn time ayah aku men sudoku:-



penat berfikir nak letak mane number2 nie.. :)


sudoku yg berjaya dihabiskan



So, korg sume kalo nak bljr2 men sudoku tue boleh la beli buku die kat kedai buku...xsusah la men sudoku nie..senang nyer...

1 comments:

Fird Al - Yahya said...

ayah hang mmg style..lh...plz show some respect to this the legend of sudoku...ayah maen level pe? nmpak cm pro? ke level membunuh?

Post a Comment

 

aqilah nasir Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal